راهکارها و نقش مردم در حفظ بهداشت محیط مدیریت پسماند را کاهش تولید زباله
رییس گروه واحد سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: سال پیش رو که تقارن آن با ایام لیالی پرفیض قدر و ماه مبارک رمضان ضمن آرزوی سلامتی برای همشهریان، همچنین تسلیت شهادت مظلومانه امیرالمومنین حضرت علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس علی انصاری با اشاره به چالشهای بهداشت محیط و ضرورت همکاری مردم در ماه مبارک رمضان و عید نوروز تصریح کرد: رعایت اصول بهداشت محیط از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این مقام مسئول در مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: در این ایام، افزایش مصرف مواد غذایی، برگزاری تجمعات خانوادگی،دید و بازدیدها، مراسمات مذهبی و سنتی نوروزی، خرید و فروش گسترده هم بمناسبت عید نوروز و آغاز سال جدید و هم گاها مشاهده می شود که نذوراتی در ایام شبهای قدر میتواند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند.
مهندس انصاری به خلاصه ای از چالشهای بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان و عید نوروز اشاره و ابراز داشت: مشارکت و همکاری مردم با حوزه بهداشت در سراسر استان امری اجتناب ناپذیر و ضروری دانست و از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلفات بهداشتی با سامانه تلفنی ۱۹۰ تماس گرفته شود.
وی در خصوص دیگر چالش ها اشاره و ابراز داشت: افزایش تولید زباله و پسماند، همچنین مصرف مواد غذایی تعریف نشده در افطار و سحری، استفاده زیاد از ظروف یکبار مصرف، دفع نامناسب زبالههای تر و خشک می توان نام برد.
رییس گروه واحد سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، به مشکلات بهداشتی در عرضه مواد غذایی گریزی زد و گفت: عرضه مواد غذایی در شرایط غیربهداشتی (بهویژه در ایام نوروزی و سفر های افطاری عمومی که بدور ازچشم بازرسان بهداشت محیط و گاها با تجهیزات و امکانات ناقص صورت می پذیرد، همچنین در برخی موارد مشاهده می شود که غذاهای مانده برای روز بعد استفاده می گردد که در بحث بیماری اسهالی و روده ای زیان آور است.
وی عنوان کرد: افزایش مصرف غذاهای خیابانی ومواد غذایی که در محیط بهداشتی مناسبی پخت و پز نمیگردد و احتمال آلودگی میکروبی در آن امکان دور از انتظار نیست.
مهندس علی انصاری، از نگهداری نامناسب مواد غذایی خارج از یخچال بدلیل زیاد بودن حجم مواد غذایی احتمال فساد سریع آنها را افزایش میدهد اشاره کرد.
وی در رابطه با رعایت بهداشت فردی و عمومی توضیح داد: افزایش تجمعات در مساجد و اماکن عمومی بدون رعایت فاصله گذاری و تهویه مناسب و احتمال انتقال بیماریهای واگیر بهدلیل تماسهای نزدیک و استفاده از وسایل مشترک در اماکنی که زیر نظر کارشناسان بهداشت محیط کنترل نمیگردد.
وی ادامه داد: عدم شستوشوی صحیح دستها و عدم رعایت بهداشت در آمادهسازی غذا، آلودگی هوا و مصرف بیرویه انرژی و استعمال مواد دخانی در بعضی از مراسمات و تجمعات خانوادگی و عزاداری و شب نشینی های ایام نوروز را متضرر دانست.
وی یادآور شد: افزایش استفاده از وسایل گرمایشی و پختوپز، تردد زیاد وسایل نقلیه در تعطیلات و افزایش آلودگی هوا را تاثیر گذار منفی دنبال خواهد داشت.
مهندس انصاری، به راهکارها و نقش مردم در حفظ بهداشت محیط مدیریت پسماند را کاهش تولید زباله، تفکیک زبالههای خشک و تر، و دفع صحیح زمینه ساز همکاری مطلوب دانست.
رییس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، حفظ بهداشت مواد غذایی را خرید از مراکز معتبر، نگهداری صحیح مواد غذایی، و خودداری از مصرف غذاهای غیربهداشتی را توصیه کرد.
وی با اشاره رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را شستوشوی منظم دستها، رعایت نظافت شخصی و بهداشت در اماکن عمومی را تشریح کرد.
این مسوول در مرکز بهداشت استان، از مصرف بهینه انرژی و کاهش آلودگی هوا و استفاده منطقی از وسایل گرمایشی، کاهش ترددهای غیرضروری و استفاده از حملونقل عمومی را توصیه و تأکید کرد.
مهندس علی انصاری همکاری مردم با بهداشت محیط، تضمینکننده سلامت جامعه در این ایام است یادآور شد: انتظار می رود با رعایت اصول بهداشتی، محیطی پاک و سالم برای خود و دیگران فراهم کنیم.
انصاری در پایان خاطرنشان کرد: مجازات عدم رعایت بهداشت محیط بیماری و مرگ است پس بکوشیم مجرم نباشیم و در ارتقای سطح سواد سلامت همه دست به دست داده چرا که بهداشت به تنهایی قادر نیست مگر با همراهی مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و فروشندگان میسر خواهد بود.